Английска кръчма беше избрана за най-добрия ресторант в света

The Fat Duck на Хестън Блументал е едва 12-и

новини животът The Black Swan
The Black Swan / The Black Swan
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Селска кръчма беше избрана за най-добрия ресторант в света в международно допитване, базирано на потребителски мнения, съобщи Би Би Си. Заведението The Black Swan (Черният лебед на англ. ез.) в Олдстед, северен Йоркшир, победи The Fat Duck на Хестън Блументал и Le Manoir на Раймонд Блан.

Компанията, организатор на изследването - TripAdvisor, съобщи, че за първи път от създаването на наградите през 2012 г. челният приз отива при британски ресторант. Ресторантът на Блан Belmond Le Manoir Aux Quat'Saisons в Грейт Милтън, Оксфордсшир, е на второто място.

 98267855 ahw blackswan garden

Тони Банкс

Туристическият сайт казва, че победителят е избран на базата на милиони мнения и коментари на сайта, събрани в период от 12 месеца.

Ресторантът The Black Swan е семейно притежаван и се ръководи от най-младия британски шеф, отличен със звезда от "Мишлен", когато е само на 24 години. Той се намира на края на мочурищата на северен Йоркшир, близо до град Тирск.

Ресторантът на Блументал The Fat Duck е на 12-о място в класацията Travellers' Choice Favourite Fine Dining Restaurants Worldwide poll. От TripAdvisor казват, че наградите им се различават от всички други, защото са базирани на много почитатели, а не на отбрано жури.

Споделяне

Оставете коментар

...................................