Селфи причини щети за стотици хиляди долара

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Жена демонстрира колко вредни могат да бъдат "селфитата", унищожавайки серия от предмети на изкуството в търсене на перфектния ъгъл. Моментът на буквално катастрофалната суета бе уловен на видео в арт пространството за инсталации и изложби "Фортийнт фактъри" в "Линкълн Хайтс", Лос Анджелис. На кадрите се вижда как въпросната жена се навежда назад, търсейки идеалния ъгъл за снимката си по време на изложбата "Хиперкейн" на базирания в Хонг-Конг артист Саймън Бирш и други международни колаборатори, съобщава Дарик радио..

Намирайки ъгъла, но загубвайки баланса си, жената бутва първия пиедестал, а с него и скулптурата отгоре му. Следвайки "ефекта на доминото" изведнъж целия ред произведения на изкуството се оказват унищожени на пода.

По данни на "Ел Ей Таймс" инцидентът се е случил преди 2 седмици и е причинил непоправими щети на близо 12 скулптури, някои от които изградени от благородни метали, мрамор, дърво, найлон и метален скрап. По първоначални оценки нанесените щети възлизат на повече от 200 000 долара.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................