Симеон Сакскобурготски отпразнува 80-годишен юбилей (СНИМКИ)

новини животът Симеон Сакскобурготски отпразнува 80-годишен юбилей (СНИМКИ)
Снимки: БТА
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Симеон Сакскобугготски отпразнува 80-тия си рожден ден вчера, като празника му уважиха представители на кралски фамилии от цяла Европа, съобщи БНТ.

Над 400 гости членове на кралски фамилии от цяла Европа, сред които и доайенът на фамилията Кобурггота принц Андреас, представители на целия политически елит от най-новата историята страната ни сред които президентът Радев и вицепрезидентът Йотова, президентите Първанов и Стоянов, бивши и настоящи министри, председатели на политически партии и много други бяха сред официалните гости в двореца Врана.

simeon 4rd 2 bta

Там бе и цялата група на НДСВ, министрите от правителство на Симеон Сакскобургготски, общественици, бивши политически партньори, представители на бизнеса. Почти цялото семейство на царя също бе във Врана.

simeon 4rd 5 bta

Повече от 2 часа и половина Симеон втори, съпругата му Маргарита и сестра му Мария Луиза посрещаха официалните гости. За всички тях градините на двореца Врана бяха празнично преобразени а изненадата на вечерта бяха изпълненията на Бистришките баби.

simeon 4rd 3 bta

Единствен премиерът Бойко Борисов не присъства на събитието, защото претърпя спешна операция на минискуса. Подаръкът от президента Радев пък беше старинен швейцарски часовник от 19 век с лика на дядото на Симеон княз Фердинанд.

simeon 4rd 4 bta

Честванията за рождения ден на Симеон започнаха още в петък сутринта с благодарствен молебен. Той беше отслужен в катедралния храм "Свети Александър Невски". Симеон Сакскобургготски заяви, че е много развълнуван, че е в България и семейството му е заедно с него. На молебена присъстваха членове на кралски фамилии от цяла Европа.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................