Вълка от Уолстрийт живее царски, докато дължи $100 млн. на измамените от него

С вноски от $4000-$5000 месечно, ще му трябват над 1600 години, за да плати задълженията си

новини животът Джордан Белфърт
Джордан Белфърт / Gulliver photos/Getty images
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Джордан Белфърт, който беше обезсмъртен в мегахита "Вълка от Уолстрийт", твърди, че се е променил и няма нищо общо с алчния, покварен герой, изигран от Леонардо Ди Каприо. Но разследване на Inside Edition показва, че "Вълка" води луксозен живот, докато дължи милиони на своите жертви.

През 2014 г. Белфорт заяви, че ще върне $100 млн. на своите около 1513 клиенти, измамени при покупката на акции без никаква стойност. Тогава той обеща, че ще дава всичките си бъдещи приходи от участия в медийни и корпоративни събития, където изнася мотивационни речи, на измамените клиенти.

Но тежкият дълг не му пречи да живее като крал. Той живее в разкошни имоти, като къща на брега на океана в Калифорния и дава под наем вила с 5 спални на езерото Тахо в Невада, която в момента продава за $16 милиона.

Зимата ходи на ски ваканции, и заведе своята годеница във Ватикана.

Като лектор той изкарва сериозни пари пред многохилядна аудитория, която учи на тайните да бъдеш най-добрия търговец. Репортерка на Inside Edition е била на такова събитие в Лондон, където 3600 души попивали думите на Вълка.

Тя взела микрофона и пред аудиторията запитала Белфърт кога ще върне парите на неговите жертви. Журналистката била изведена от охраната, а Белфърт ядосано напуснал сцената, без да даде отговор.

От прокуратурата, която контролира споразумението с Белфърт, не коментират. Но при сегашните темпове, с които Белфърт изплаща задълженията си - средно с $4000-$5000 месечно, ще му трябват над 1600 години, за да върне похарчените от него $100 милиона.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................