Defender се завърна!

Британски като чаша чай с мляко и бисквити. Този път с безброй възможности за персонализация…

iconomist
iconomist / 01 December 2019 13:55 >
Defender се завърна!
Източник: BBC Top Gear
В Land Rover искат автомобил, който да има изследователски дух
Двигателите са най-доброто от JLR в този момент, включително и изцяло нов 6-цилиндров редови турбо мотор с електрически компресор. Получавате 400 к.с. и 0-100 км/ч за 6,4 секунди, което звучи забавно. Приемливият разход от 9,6 литра на 100 км е малко по-нисък при 4-цилиндровите турбо мотори. Предлагат се дизели с 220 к.с. и 240 к.с. Всички агрегати са оборудвани с 8-степенен автомат и критична за мисията раздатъчна кутия с две предавки.

Този SUV не представлява конвенционалния лукс, поне не прекомерния и изолиращ тип. Тук луксът се крие в преживяването, свободата, функционалността и неукротимото желание за покоряване на препятствия. След тях Defender не иска чистене, но ако е нужно, ще ви бъде лесно.

Благодарение на квадратната си форма Defender 110 привлича вниманието на хора, които карат предишното Discovery, и смятат, че новият модел клони твърде много към конвенционалния лукс. Дори в Land Rover са съгласни: „Ще има хора със старо Discovery, на които 110 ще допадне. Това ни позволява да насочим Discovery в различна посока“, обясни Джери Макгавърн, директор по дизайна на LR.

За някои паузата между 110 и оригинала е твърде голяма, но други смятат, че точно това е позволило да се появи креативен дизайн. Не е тайна, че от дълго време всички в JLR искат да създадат този SUV. Просто досега приоритетите бяха други. Очаква се печалбите от новия Defender да бъдат символични, въпреки че ще се предлага в цял свят. Разработването и вграждането на цялата тази функционалност струва пари.

Всеки има собствена история, свързана с Land Rover. Като младеж прекарвах безброй часове с тях и всичко започна точно тогава. За мен Land Rover значи повече от някаква кралска сватба. Мили младоженци...

Текстът е публикуван в брой 47/2019 г. на списание "Икономист", който може да купите в разпространителската мрежа. Вижте какво още може да прочетете в броя.
1 2
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ