Атланта – Ню Йорк на Юга

Столицата на Джорджия е като показен магазин на американския начин на живот, амбиции, тенденции, социални процеси, бизнес и градоустройство

iconomist
iconomist / 03 November 2019 12:00 >
Атланта – Ню Йорк на Юга
Източник: Снимки: Ваня Палейкова
Една от забележителностите на Атланта - родната къща на Мартин Лутър Кинг
„Отнесени от вихъра“
е под дивана

Темата за Гражданската война преобладава и в къщата музей на авторката на „Отнесени от вихъра“ Маргарет Мичъл. Там още стоят страници от черновата на романа, които Мичъл криела под дивана в хола.

Близо до квартала Ansley Park е прекрасният градски парк Piedmont. По странен начин той напомня, че в Атланта се е водила борба за граждански права и равенство. Паркът и до днес разделя центъра на града от по-бедните квартали. В които няма нито един ресторант, но е пълно с билбордове на адвокати, хвалещи се, че нямат клиент в затвора.
В Атланта все още може да се опита оригинална южняшка кухня, устояла на кулинарните инвазии от цял свят. Ако сте гледали филма „Пържени зелени домати“ и сте се чудили какво е това, тук е мястото да ги опитате ($10). Не пропускайте и прословутото пържено пиле с царевични питки ($15). Имайте предвид, че в САЩ всички цени са изписани без данъците и на касата стойността е различна.

Текстът е публикуван в брой 43/2019 г. на списание "Икономист", който може да купите в разпространителската мрежа. Вижте какво още може да прочетете в броя.
1 2 3
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ