Първо рибата: НАП София започва тематични проверки за празниците Избрана

Със старта на ски сезона ще се засили и контрола в курортите

новини икономика Първо рибата: НАП София започва тематични проверки за празниците
Gulliver photos/Getty images
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Инспекторите от териториалната дирекция на НАП София започнаха засилено наблюдение и контрол на търговци на едро на риба, рибни магазини и ресторанти за Никулден, съобщи приходната агенция. Служителите от отдел „Оперативни проверки“ следят за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите. При установено неиздаване на касова бележка, обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за срок до един месец.

Към проверяващите екипи се включват и публични изпълнители. Те извършват принудително изземане на средствата от касите на фирми и търговски обекти с публични задължения, които не са погасени доброволно в срок. Мерките са насочени към повече от 35 обекта, търгуващи с риба на територията на София, като до момента при извършените проверки в обекти за търговия на едро не са констатирани нередности.

Активният контрол ще продължи и през предстоящите празници – около студентския празник данъчните служители ще проверяват за укрити обороти и нарушения в най-големите хотели, ресторанти и дискотеки в Боровец и Банско и на територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Инспекторите на териториална дирекция София ще следят и за валидни трудови договори и осигуряване на реални заплати на работещите в обектите.

През коледните и новогодишните празници данъчните ще осъществяват физическо наблюдение и покупки на принципа на тайния клиент. Ще се засича и анализира информацията, която дистанционно се подава към приходното ведомство от фискалните устройства. В случаите на несъответствия ще се извършват допълнителни проверки, а при съмнения за умишлено укриване на обороти и ревизии на юридически и физически лица.

Със старта на ски сезона ще се засили и контрола в курортите на територията на областта, в сътрудничество с органите на МВР. Ще се извършват скрити и явни наблюдения и инвентаризации за реално отчитане на оборотите.

Споделяне

Оставете коментар

..................................