Лукарски: И по мое време имаше проблеми с "Дунарит" Избрана

Не е добър сигнал към инвеститорите, когато министър говори, че няма по-силен от държавата, казва ексминистърът

новини икономика Божидар Лукарски
Божидар Лукарски / БТА
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

"Не съм аз човекът, който ще каже дали Иван, Петкан или Драган е собственик на "Дунарит", каза бившият министър на икономиката Божидар Лукарски в студиото на "Лице в лице" по бТВ.

Според него не влиза в работата на Министерството на икономиката и на министъра да казват кой е собственик на предприятието.

Миналата седмица икономическият министър Емил Караниколов обяви, че собственик на предприятието, чиито дългове държавата плати, е фирмата "Кемира", свързана с ексбанкера Цветан Василев. Но пред медиите оръжейният търговец Емилиян Гебрев твърди, че той е собственик на предприятието чрез фирмата си "Емко".

СПОРЪТ ОКОЛО "ДУНАРИТ" СТАВА ВСЕ ПО-ОЖЕСТОЧЕН

Лукарски също отказа да назове кой е собственик на "Дунарит". "Би трябвало да питате ДАНС или Агенцията по вписванията", смята ексминистърът.

"Апелирам да не раздухваме скандалите, защото не е добре за българската икономика", каза още той.

По думите на Лукарски военната промишленост е "много деликатен сектор" и подобни скандали "могат да изплашат инвеститорите".

"Сигналите, които подаваме към евентуалните инвеститори, казвайки думи като "национализация" и когато министърът говори, че няма по-силен от държавата, това не е добър сигнал за инвестиционната среда у нас", смята бившият министър.

"И по мое време имаше проблеми с "Дунарит", но предвид поверителността на информацията и сектора, не мога да кажа какви са, но бяха сходни със сегашните", допълни Лукарски.

"Никога не съм бил привърженик на слуховете. Държавата трябва към Иван, Петкан и Драган да съди по един и същи начин", каза още той.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................