Porsche се отказва изцяло от дизела

Неслучайно показаното само преди дни ново поколение на Cayenne е само с бензинови мотори

новини икономика Porsche се отказва изцяло от дизела
Gulliver photos/Getty images
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Скандалът, който се разрази заради манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, сериозно удари и по имиджа на производителя на спортни коли Porsche. Затова и в компанията обмислят да се откажат напълно от използването на мотори с такова гориво, съобщава Autocar, предаде "Инвестор.БГ".

Неслучайно показаното само преди дни ново поколение на всъдехода Porsche Cayenne бе оставено без дизелови двигатели. От компанията тогава обявиха, че такива мотори вероятно ще има след време, като какви ще бъдат те все още не е уточнено.

Пред британското издание главният изпълнителен директор на Porsche Оливер Блум е потвърдил, че в момента ръководството на компанията сериозно обмисля възможността за пълно отказване от дизеловите мотори. От думите му става ясно, че и сега дизеловите модификации не са особено важни за марката, тъй като на тях се падат едва 15% от световните продажби.

На свой ред шефът на отдела за изследвания и разработки в Porsche Михаел Щайнер потвърди, че в момента компанията активно проучва перспективите за своите дизелови автомобили. Според него всичко ще зависи от това дали интересът към тях ще се възстанови.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................