Оценете
(0 гласа)

Къде грешим при създаването на фирмен сайт

Обърнете особено внимание на секцията „За нас“, защото посетителите влизат първо там

Личен капитал Ако посетителите се разочароват от секцията „За нас“, най-вероятно няма да посетят другите категории в сайта ви и въобще няма да го посетят отново
Ако посетителите се разочароват от секцията „За нас“, най-вероятно няма да посетят другите категории в сайта ви и въобще няма да го посетят отново / Shutterstock
Ако посетителите се разочароват от секцията „За нас“, най-вероятно няма да посетят другите категории в сайта ви и въобще няма да го посетят отново Shutterstock
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Въпреки че вероятно е най-посещаваната страница на уебсайта на всяка фирма, „За нас“ често бива пренебрегвана. Тя обаче е много важна, защото показва на посетителите вашия бизнес, казва им с какво точно се занимавате и изгражда връзка и доверие. Тя е и първият досег на потенциалните клиенти с вашия бизнес. Сериозното отношение към тази секция е още един начин да повишите продажбите си. Ето най-често срещаните грешки, които предприемачите допускат, попълвайки „За нас“ и начините да ги коригирате.

Всичко е за теб, за теб, за теб

Очевидно е, че трябва да разкажете историята на бизнеса си, но не забравяйте, че посетителите са любопитни да научат какво произвеждате и как вашият продукт или услуга може подобри живота им. За съжаление, много бизнесмени просто изтъкват своите постижения. Те разказват цялата си житейска история, без да обясняват какво прави тяхната фирма. Избягвайте общото корпоративно говорене и демонстрирайте отличителните черти на вашия бизнес. Забавлявайте се, докато обяснявате какво правите и как вашата дейност решава конкретен проблем.

Няма описание на целта на уебсайта

Вашата страница „За нас“ е мястото, където показвате продуктите и услугите си и разказвате какво ви отличава от другите. Прецизно опишете какво могат да очакват посетителите на уебсайта. Дайте информация за продуктите и услугите си, за да знаят хората, че са попаднали на правилното място. Опишете защо сте различен от конкурентите и защо клиентите предпочитат вашите продукти.

Няма видими формуляри за вписване

Дори ако страницата ви „За нас“ не е най-популярната на сайта, все още има много хора, които влизат на нея. Без опции да ги ангажирате те вероятно няма да се върнат. Това са пропуснати възможности за печалби, защото имейл маркетингът е пари. Видимите формуляри ще привлекат посетители и ще ги превърнат в абонати на имейл бюлетина ви. След като включите тези хора в списъка си с имейли, им изпратете подходящо съдържание за бизнеса си.

Само текст без изображения

Човешкият мозък обработва визуалното съдържание 60 000 пъти по-бързо от текста. За да направите добро първо впечатление на посетителите си, махнете огромните текстове с информация. Повечето хора нямат време или търпение да ги четат, особено на мобилно устройство. Напишете по-кратки абзаци, използвайте правилно заглавията и ги раздвижете със снимки и видеоклипове, които показват вашия екип в действие. Не пишете „Война и мир“ тук. Вашата страница „За нас“ трябва да бъде кратка, в идеалния случай 300 – 400 думи.

Няма връзка към най-популярните ви продукти

Бърз въпрос: Как посетителите на информационната ви страница ще узнаят за най-популярния ви продукт, ако няма активна връзка към него? Кратък отговор: Никак.

Секцията „За нас“ е идеалното място да разположите линкове към най-популярните си публикации в блоговете, категориите и най-продаваните продукти. Пренасочвайте читателите да отидат там, след като научат за вас и за вашия бизнес.

Няма метод за връзка

Това може да е скъпа грешка. Най-малкото страницата „За нас“ трябва да включва имейл адрес и социални медии. Помогнете на посетителите ви да се свържат с вас, ако имат допълнителни въпроси или притеснения. Това е особено важно за малките предприемачи. Много посетители ще искат да разберат повече за вашите услуги и колко ще струват.

Не използвате положителните отзиви

Референциите са може би най-ефективният начин за изграждане на доверие и авторитет. Гордо показвайте препоръки от предишни клиенти, връзки или публикации, където сте споменати с добро. Някой ви е похвалил. Не се стеснявайте да споделите, защото най-вероятно сте го заслужили.

 

Текстът е публикуван в брой 32/2017 г. на списание "Икономист" от 11 август, който може да купите в разпространителската мрежа. Вижте какво още може да прочетете в броя.

Прочетена 163 пъти
Споделяне
Плюсове и минуси от покупките в "Алиекспрес" Плюсове и минуси от покупките в "Алиекспрес" Професия и работа още от училище Професия и работа още от училище

Оставете коментар

..................................