Радан Кънев: Убитият Петър Христов редеше листите на ГЕРБ

Бойко Борисов е съсредоточил в себе си цялата власт – и политическа, и икономическа, и разбира се, властта на другите партии, коментира зам.-председателят на ДСБ

новини България Радан Кънев
Радан Кънев / БТА
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Убитият бизнесмен Петър Христов не беше просто приятел на ГЕРБ, той беше политически господар – редеше листите във Велико Търново. Това обяви в предаването „Лице в лице” на бТВ зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

Според Кънев проблемът е в това, че политическата и икономическата власт са в едни ръце. "Бойко Борисов е съсредоточил в себе си цялата власт – и политическа, и икономическа, и разбира се, властта на другите партии", коментира Кънев.

Той предупреди, че приетият от парламента антикорупционен закон няма нищо общо с румънския модел, както управляващите се опитват да внушат.

България открай време има антикорупционен закон и това е Наказателният кодекс, каза още десният политик.

Радан Кънев призова също да се ревизира и, ако трябва да се прекрати, договорът между Столичната община и "Витоша ски". ДСБ отдавна настоява парк Витоша да се отвори и за летен, и за зимен туризъм, в момента не става за никакъв вид туризъм, каза още зам.-председателят на ДСБ.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................