МВнР предупреди да не се пътува до Ерусалим и Витлеем

Очаква се да има масови прояви, които могат да доведат до инциденти

новини България Ерусалим
Ерусалим / Gulliver photos/Getty images
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Министерството на външните работи и посолството в Тел Авив информират, че във връзка с решението на САЩ по статута на Йерусалим като столица на Израел се очакват публични демонстрации и локални прояви. Външно министерство препоръчва на българските граждани да избягват пътуване до Йерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии, освен при крайна необходимост. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

В случай на пътуване, следва да се избягват публични места с масово струпване на хора, както и да се проявява повишена бдителност при ползването на градски транспорт, допълват от министерството.

ПОНЕ 31 СА РАНЕНИ ПРИ СБЛЪСЪЦИ МЕЖДУ ИЗРАЕЛСКАТА ПОЛИЦИЯ И ПАЛЕСТИНЦИ

Към момента няма информация за ограничения в движението, за непредвидени и неконтролируеми действия, но в градовете Йерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии се очаква да има масови прояви, които могат да доведат до инциденти, уточняват от МВнР.

БЛИЗКИЯ ИЗТОК С ОСТРИ РЕАКЦИИ СРЕЩУ РЕШЕНИЕТО НА ТРЪМП

Съветваме пътуващите български граждани да следят в средствата за масово осведомяване текущата информация за обстановката в посочените места и да изпълняват стриктно указанията на властите. Предвид възможността за публични демонстрации и протестни прояви и в други държави от Близкия изток и Северна Африка, призоваваме българските граждани, пребиваващи в региона да проявяват повишена бдителност и да избягват публични места с масово струпване на хора, да се осведомяват за обстановката и да изпълняват стриктно указанията на властите, се казва още в съобщението на МВнР.

Споделяне

Оставете коментар

..................................