Отпуснаха близо 1 млн. лв за ремонт на Зографския манастир в Атон

Даваме много повече, отколкото поискахте - направете го както трябва, отбеляза премиерът Борисов

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Правителството одобри с постановление допълни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 940 000 лева за Дирекция "Вероизповедания", за да извърши довършително-ремонти работи и изграждане на комуникациите в южното крило на манастира "Свети Великомъченик Георги - Зограф" в Атон - Гърция. Това каза пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов по време на днешното правителствено заседание. Той уточни, че средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2017 г.

Финансовият министър допълни, че светата обител е информирала, че с тези средства ще се осигури необходимият ресурс за цялостно завършване на реконструкцията на това крило.

В знак на благодарност игуменът на Зографския манастир архимандрит Амвросий подари на премиера чудотворна икона на "Св. Георги".

"Вие поискахте 230 000 лева, ние опуснахме 900 000 за цялото крило, за да направите Зографския манастир така, както трябва", обърна се Бойко Борисов към архимандрит Амвросий.

Премиерът Борисов благодари за чудотворната икона и се надява средствата да помогнат светата обител да стане "максимално хубава и добра". Той обяви, че днес в 12.00 часа ще се среща и с патриарх Неофит.

Споделяне

Оставете коментар

..................................