Марешки иска Цацаров да провери дали има "чадър" над него

Лидерът на "Воля" влезе в задочен диспут с Валентин Златев

новини България Веселин Марешки
Веселин Марешки / БТА
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Лидерът на ПП "Воля" Веселин Марешки настоява главният прокурор Сотир Цацаров да образува проверка във връзка с твърдения на председателя на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев, че над Марешки има политически чадър, съобщи БТА.

Марешки посочи, че на заседание на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата на 28 септември Златев е заявил, че "има тежък политически чадър над Веселин Марешки". Настоявам главният прокурор да инициира проверка за установяване на престъпление от общ характер с оглед твърденията на Валентин Златев, отбеляза Марешки и добави, че очаква да получи информация за резултата.

В случай че проверката не установи извършване на престъпление от общ характер, ще се ползвам от правото си на защита по законовия ред, заяви Веселин Марешки. При условие, че извършването на такова престъпление бъде установено, следва виновните да бъдат наказани, добави той. От "Воля" прилагат към писмото до главния прокурор и стенограмата от заседанието на комисията.

"Понеже наскоро Цацаров ме призова да говоря с имена, ето аз днес събрах цялата си мъжественост и казвам едно от сериозните имена в България - Валентин Златев знае за тези хора, които могат да налагат тежки политически чадъри върху престъпници и престъпления", коментира Веселин Марешки. Ако Цацаров не събере смелост да образува дело и да осветли тези хора, които могат да налагат тежки политически чадъри върху престъпници, от ПП "Воля" ще считаме, че върху лицето Валентин Златев има тежък прокурорски чадър, каза още той.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................