ДПС поиска оставката на Валери Симеонов, нарекоха ги "турска мъзга" и "тахтаби" Избрана

ДПС да не ни се пречкат в краката, заяви депутатът от ОП Валентин Касабов

новини България Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ / БТА
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Скандал се развихри в парламента, след като ДПС поиска за пореден път оставката на един от лидерите на Обединените патриоти Валери Симеонов.

В България националистите участват във властта без да има нужда от тях. ГЕРБ ги включиха във властта, но не само, че ги включиха, а те упорито се опитват да ги легитимират, а понякога дори да им подражават, заяви лидерът на ДПС, предаде БГНЕС. Карадайъ припомни и скорошния скандал със "заплашването" в ефир на водещия от Нова тв ВИктор Николаев, който доведе до оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. Самото решение за тази оставка беше правилно, защото той прекрачи граници, заплаши журналисти, но освен него дори в същите студия, в същия ден, а и след това Валери Симеонов направи същото. Когато Валери Симеонов ползва пресцентъра на правителството, той вече не е само физическо лице, а представлява властта. Власт, която заплашва и поставя ултиматуми на медии и не само на медии“, посочи Мустафа Карадайъ.

Малко по-късно депутатът от ОП Валентин Касабов нарече Движението "хлебарки" в изпълнена с обидни думи тирада:

"Тези изявления, тази турска мъзга на ДПС сме я слушали, мирисали години наред", заяви Касабов, предаде БГНЕС. "Вчера чухме изявлението на турския депутат Данчо Ментата (Йордан Цонев - бел.ред.). Като чуя името Мента, разбирате за какво става ясно. Следващият говори малко български, както се казва трудно говори и трудно разбира български. Той има претенциите да бъде нещо като българин. В същото време се страхува от национализма, защото национализъм означава родолюбие“, каза Касабов.

„Ние сме истинските, от това се страхуват. Най-вече се страхуват от Валери Симеонов. ДПС да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тези депесарски тахтаби (хлебарка, бел. ред.), които щъкат нагоре надолу, много миришат, и да внимават, защото можем да ги смачкаме“, каза още Касабов.

Споделяне

Оставете коментар

...................................