Започва делото на Елена Йончева срещу Бойко Борисов Избрана

Журналистът разкри любопитни мнения на защитата на премиера

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Софийският районен съд ще разгледа жалбата на Йончева за иск от 20 000 лева за нанесени неимуществени вреди. Според иска на депутата от БСП тя е била оклеветена от думите на премиера Борисов: "Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева".

Той обяви това в началото на март по време на предизборната кампания. Йончева цитира неговия адвокат Марин Марковски и тълкува думите му, че изказването е "в предизборна кампания", като опит да се оправдае лъжата по време на подобен период.

Още тогава министър-председателят каза, че не се притеснява от това делото, в което показания трябва да дадат и директорите на разузнаването по време на управлението на Сергей Станишев.

"Адвокат на Бойко Борисов е Марин Марковски и той твърди, че Борисов не е имал предвид мен, а в много случаи премиерът директно каза кого има предвид", каза в предаването "Тази сутрин" Елена Йончева.

Тя е убедена, че ще спечели делото, защото не е взела нито лев от държавата за филмите си. Сумата от 20 хил. лв. ще дари на семейства с репродуктивно проблеми. По думите й проблемът е във факта, че у политиците на власт има чувство на безнаказаност.

Споделяне

Оставете коментар

...................................