Собственикът на "Емко": Министърът вероятно е бил подведен Избрана

Оръжейното предприятие ще плати 6 000 000 лв на държавата

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

След два месеца на проверки, отнет и впоследствие върнат лиценз, и множество протести оръжейното предприятие "Емко" си върна и прекратените договори. Това се случи в началото на тази седмица след намесата на премиера Бойко Борисов. "Емко" пък се ангажира да плати на държавата 6 млн. лв.

"Зад тези пари няма скрити договорки, те са за компенсация на ВМЗ – Сопот, които са започнали някаква подготвителна работа по договорите, обяви в предаването "Тази сутрин" собственикът на "Емко" Емилиян Гебрев. Той уточни, че сумата ще бъде преведена на държавната компания "Кинтекс" а тя ще компенсира ВМЗ – Сопот.

Гебрев е на мнение, че икономическият министър Емил Караниколов е бил подведен от лоши съветници. Смята, че министърът е направил грешка като се е впуснал в защита само на едната страна в сектора – държавната.

Като своя грешка собственикът на "Емко" отчита факта, че късно е потърсил помощта на премиера Борисов.

На въпроса близък ли е с банкера Цветан Василев той отговори: 'Какви връзки да имам, като се съдим с негови фирми".

Емилиян Гебрев смята, че е собственик на „Дунарит”, но изчаква да приключат делата около собствеността на фирмата. Той е категоричен, че не се познават и никога не са се виждали с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................