Без тол-система губим по 1.5 млн. лв на ден Избрана

Приходите се ползват единствено и само за поддръжка, ремонти и строежи на пътища, категоричен е Николай Нанков

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Максимално бързото въвеждане на тол-системата е сред основните приоритети на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Генерираният ресурс от тол такси ще е достатъчен, за да бъде пътният сектор устойчив, да се самофинансира и самоиздържа. Това каза в студиото на Нова телевизия вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Държавата губи минимум 1.5 млн. лв. на ден от невъвеждането на тол-системата, която се бави заради непрекъснати жалби на търга. Приходите от тол таксите ще се ползват единствено и само за поддръжка, ремонти и строежи на пътища", категоричен бе Нанков.

Министърът отбеляза, че наесен ще започнат ремонтите по магистрала "Тракия", които ще продължат не повече от месец и половина. Поет е ангажимент да бъдат рехабилитирани и редица от алтернативните на магистралите маршрути през следващата година.

"Част от тях са в много лошо състояние и не са ремонтирани от 35 години", допълни по темата Нанков, като коментира, че е нормална практика в страните от Западна Европа да се прави рехабилитация и поддръжка на пътищата на всеки 6-7 години.

Споделяне

Оставете коментар

...................................