Борисов: Малки партии се прилепят като кърлежи към висши представители на съда Избрана

Премиерът е оптимист за реформата в съдебната система

новини България Бойко Борисов посети с. Хитрино днес.
Бойко Борисов посети с. Хитрино днес. / БТА
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието и като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система. Това каза днес в с. Хитрино, а по-късно го и написа на профила си във фейсбук премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Той допълни, че "казах и на г-н Панов по-рано днес (Борисов се срещна с председателя на ВКС Лозан Панов по-рано, бел.ред.), че по всички теми на съдебната система може да се разчита на мен, но да не се обслужват политически партии. Аз съм оптимист. Ще намерим най-доброто решение и реформата в съдебната система няма да бъде просто дума, защото хората искат бърз процес и справедливост. Ако въпреки различията си гледаме напред в една посока, ще имаме добри резултати. Всички мерки, които бяхме захванали тези 2 години – и сега, въпреки, че през двата месеца приходите на митниците са много по-малки, сега вече възобновихме работата на службите с личното участие на главния прокурор в срядите, както го правихме. Аз съм убеден, че с милиард и половина ще съберем повече. Убеден съм, че събирайки тези пари, ще има и за старческия дом в Шумен", заяви Борисов.

Попитан за средствата за саниране, Борисов заяви, че всичко ще е по реда си. "Защото армията поиска сега 3 млрд. От 1 септември вдигаме заплатите на учителите, от 1 юли – вдигаме пенсиите. Затова виждам резерва в това да не изтече и стотинка от това, което се събира в бюджета“, обобщи той.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................