Бургаският агресор на свобода, бил болен от шизофрения

Прокуратурата потвърди диагнозата с епикриза

Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Мъжът, който брутално нападна възрастна жена на спирка в Бургас, е болен от шизофрения, съобщиха от прокуратурата, като се позоваха на експертиза направена преди години. От Центъра за психично здраве отказаха да потвърдят или отрекат за заболяването, защото очакват резултатите от съдебно-психиатричната експертиза, които ще бъдат предоставени на прокуратурата в понеделник, съобщи БНТ.

От прокуратурата на специален брифинг потвърдиха, че нападателят Живко Кючуков е бил регистриран като шизофреник. "Този млад мъж е със сериозно психическо заболяване, той е с шизофрения, като неговото освидетелстване назад във времето е установено с епикриза", съобщи Йовита Григорова от Апелативната прокуратура в Бургас.

Медицинският управител на Центъра за психично здраве в Бургас се позова на лекарския етичен кодекс и заяви, че може да потвърди за заболяването, едва след като прокуратурата и съдът се запознаят с резултата от психиатричната експертиза. Заради високия обществен интерес тя ще бъде изготвена до края на седмицата.

От Центъра заявиха, че след проведеното вчера събеседване с психолог и психиатър Кючуков е бил освободен и вероятно е у дома си.

Споделяне

Оставете коментар

...................................