Двама работници починаха при инцидент в "Биовет" - Пещера

Причината най-вероятно е проникнал отровен газ от инсталацията в производственото помещение

новини България Двама работници починаха при инцидент в "Биовет" - Пещера
Гугъл Марс
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Двама работници, на 30 и на 40 години, са починали този следобед в завод "Биовет" - Пещера по време на ремонт на изливен резервоар, съобщи БНР.

В съоръжението влязъл един работник, но му прилошало. На помощ му се притекъл негов колега, но и той загубил съзнание. Минути по-късно мъжете починали. Според говорителя на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов, причината най-вероятно е проникнал отровен газ от инсталацията в производственото помещение.

"Има получен сигнал около 14 часа в дежурната част на районното управление на Пещера и на пожарната в Пещера за това, че при извършване на дейности по почистване на съоръжения на територията на завода двама служители на завода са влезли вътре и са починали в резултат на задушаване", обясни Стоянов.

Мястото е отцепено, няма за момента опасност за живота и здравето на хората, работещи в завода и за живеещите в Пещера. По първоначални данни касае се за категоричен случай на трудова злополука, за нещастие с фатален край за двама млади хора.

Екипи на полицията, следствието, противопожарната служба и експерти по охрана на труда извършват оглед.

Още няма яснота как и откъде отровен газ е проникнал в производственото помещение, обясни Мирослав Стоянов. Според директора на инспекцията по охрана на труда Васил Мезов е важно да се разбере какво е съхранявал резервоарът преди да се изпразни.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................