Съветник на Кунева, проверяван за непристойни снимки, подаде оставка

Вярвам в Прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения", пише Асен Александров

новини България Асен Александров
Асен Александров / Интернет
Споделяне

Икономист

Икономист

iconomist.bg

newsroom@iconomist.bg

Асен Александров – съветник в Министерството на образованието и науката, подаде оставка след разговор с министър Меглена Кунева. Оставката е приета, съобщи Министерството на образованието и науката.

Днес прокуратурата започна проверка срещу Александров, който е и директор на 51-во СОУ "Елисавета Багряна" в столицата след информация за публикувани негови снимки с неприлично съдържание на сайта на училището.

ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА ДИРЕКТОР НА СТОЛИЧНО СОУ ЗА ПОРНОГРАФСКИ СНИМКИ

"Вярвам в Прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения", пише г-н Александров в мотивите за оттеглянето си и по повод обявената от Софийската районна прокуратура проверка за автентичността на появили се негови изображения, както и за разпространителя им в социалните мрежи.

Министър Кунева е възложила на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София - град, проверка за изясняване на случая. Съгласно закона началниците на регионалните управления са работодатели на директорите на общински училища, припомнят от МОН.

Г-жа Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая. До приключване на проверката Асен Александров е в отпуск като директор на 51. СУ „Елисавета Багряна“.

Споделяне

Оставете коментар

.....................................