Audi изтегля 127 000 коли с дизелови двигатели

Властите са установили в поредица от модели устройство за манипулиране на вредните емисии

Redactor
Redactor / 23 January 2018 08:30 >
Audi изтегля 127 000 коли с дизелови двигатели
Източник: Gulliver photos/Getty images
Федералното автомобилно управление на Германия (KBA) нареди задължително да бъдат изтеглени 127 000 нови модели Audi с дизелови двигатели V6 TDI, заради скандала с изхвърляните изгорели газове, пише Bild am Sonntag.

Изданието съобщава, че властите във ФРГ са установили в моделите A4, A5, A6, A7, A8, Q5 и Q7 "незаконни механизми за изключване на системата за почистване". Освен това KBA заплашва да забрани продажбата на автомобили Audi A8, произведени преди средата на 2017 г.

Автомобилният концерн Volkswagen, чието подразделение е Audi, е обвиняван в САЩ, че е оборудвал дизеловите автомобили със софтуер, който занижава реалните показатели за изхвърляните вредни вещества. През лятото на миналата година Audi организира безплатна сервизна услуга с цел подобряване на тези показатели за 850 000 автомобили.

До 2 февруари компанията е длъжна да представи на автомобилното управление свои инициативи за това как да се справи с манипулациите. KBA се бори със стратегията на производителите, при която системата за контрол на изгорелите газове работи само при изпитание на автомобилите и се изключва, когато те излязат на пътя. (БГНЕС)
Exit