Румен Радев поиска глобален консенсус срещу корупцията

Във втория ден от посещението си в Русия президентът участва в Международния икономически форум в Санкт Петербург

iconomist
iconomist / 07 June 2019 19:40 >
Румен Радев поиска глобален консенсус срещу корупцията
Източник: БТА
"Устойчивото развитие не може да бъде изчерпано само с комплекса от амбициозни икономически, социални и екологични цели, разработени в Програма 2030 на ООН и залегнали в основните политики на Европейския Съюз. Преодоляването на предизвикателствата изисква всеобхватен подход, обединяващ широк спектър от инструменти – от политически до културни", посочи президентът Румен Радев, който направи изказване на международния икономически форум в Санкт Петербург

Необходим е глобален консенсус срещу корупцията, която е придобила трансграничен обхват. Това подчерта президентът Румен Радев по време на форума и посочи срещу какво още е нужно международно разбирателство:

"Срещу прането на пари и укриването на доходи и данъци, както и за ограничаването на офшорните зони – убеден съм, че тези проблеми са добре познати на всички политически лидери и тук е необходима единна воля", каза президентът Румен Радев.

Във втория ден от посещението си в Русия президентът Румен Радев участва в Международния икономически форум в Санкт Петербург.

След като вчера българският президент обсъди с руския си колега сътрудничеството между София и Москва в енергийната област, днес Румен Радев и Владимир Путин ще се включат в обща дискусия в президентския панел в Международния икономически форум в Санкт Петербург.

"Благодарих на президента Путин за поканата български президент, което се случва за първи път, да вземе участие във високия панел на един от най-авторитетните икономически форуми в света", коментира Радев.

В дискусията участва и китайският президент Си Дзинпин, който подчерта, че страната му няма да развива икономикатаси в ущърб на природата. До края на годината Пекин има намерение да създаде 11 милиона нови работни места.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ