Джеф Безос влага $2 млрд. във фонд за бедни и бездомни

Образованието не е да се запълва пусто пространство, а да се запали пламък, написа милиардерът в Twitter

iconomist
iconomist / 14 September 2018 16:33 >
Джеф Безос влага $2 млрд. във фонд за бедни и бездомни
Източник: Gulliver photos/Getty images
Основатялят на Amazon Джеф Безос, обяви че създава хуманитарен фонд Bezos Day One Fund и се ангажира да вложи в него 2 млрд. долара.

Той разпространи съобщение чрез Twitter, в което обяснява, че фондът ще работи основно в две направления.

Първото е да финансира вече съществуващи неправителствени организации, помагащ ина бездомни семейства. Второто е изграждане на нова мрежа от детски градини в общности с ниски доходи, като целта е тези заведения за предучилищно образование да предлагат най-високо качество и работят с идеална цел.

На практика става дума за група от фондации, включително за подпомагане на семейства и на академични стипендии.

Day One Family Fund ще връчва годишни награди за организации и граждански сдружения, осигуряващи покрив и храна на бездомни млади семейства в остра нужда. Безос казва, че е вдъхновен от работата на Mary’s Place в Сиатъл - организация, приютяваща бездомни жени, деца и семейства, докато си стъпят на краката.

Day One Academies Fund ще има мисия и да изгради и ръководи мрежата от заведения за деца в предучилищна възраст, вдъхновени от метода Монтесори, напълно безплатни и разположени в бедни квартали.

"Образованието не е да се запълва пусто пространство, а да се запали пламък", пише милиардерът и допълва, че ранното запалване на такъв пламък означава голяма крачка в развитието на всяко дете.
Exit