Кралица Елизабет Втора посети оцелелите от "Гренфел Тауър"

iconomist
iconomist / 16 June 2017 13:03 >

Британската кралица и принц Уилям посетиха кризисен център за пострадалите от пожара в "Гренфел Тауър", където бройката на изчезналите може да достигне 76 души, предаде Би Би Си.

Посещението в спортния център "Уестуей", където са настанени оцелелите обитатели на сградата става, след като полицията обяви, че някои от загиналите може и никога да не бъдат идентифицирани.

ПОНЕ ШЕСТИМА МЪРТВИ И И НАД 50 РАНЕНИ СЛЕД ПОЖАР В ЛОНДОНСКИ БЛОК (ОБЗОР, СНИМКИ)

Според полицията към момента поне 30 души са умрели в резултат на пожара, който избухна във сряда през нощта. Засега няма данни, че пожарът е предизвикан умишлено.

Службите прекарват трети ден в претърсване на тела в напълно изгорялата 24-етажна сграда в северен Кенсингтън. Пожарникарите твърдят, че не очакват да открият повече оцелели, докато премиерът Тереза Мей разпореди пълно разследване на случая.

ПОЖАР ПОГЪЛНА 27-ЕТАЖНА СГРАДА В ЛОНДОН

Премиерът, която беше критикувана, че не се е срещнала с оцелели жители на сградата по време на посещението на мястото на инцидента в четвъртък заяви, че жертвите "заслужават отговори".

Мей посети днес в болницата ранени от пожара, като следобед ще председателства междуведомствена среща, на която ще бъде решено как властите да помогнат за възстановяване на засегнатата среда.

Шест от жертвите вече са идентифицирани, като първата е сириец, получил убежище във Великобритания.

Към днешна дата 24 жители на "Гренфел Тауър" остават в болница, като състоянието на 12 от тях е критично.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ