Пентагонът продължава военните учения с Южна Корея

Направихме тази стъпка да прекратим няколко от най-големите учения като мярка на добра воля, произтичаща от срещата на върха в Сингапур", каза Джим Матис

iconomist
iconomist / 28 August 2018 21:38 >
Пентагонът продължава военните учения с Южна Корея
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
САЩ нямат планове да отменят повече военни учения с Южна Корея, каза днес американският министър на отбраната Джим Матис. Той посочи, че някои по-големи учения са били спрени като знак на добра воля в преговорите със Северна Корея, докато други са продължили.

"Направихме тази стъпка да прекратим няколко от най-големите учения като мярка на добра воля, произтичаща от срещата на върха в Сингапур", каза Матис пред репортери на брифинг в Пентагона.

"В момента нямаме планове да прекратим други учения", каза военният министър и добави, че засега не са взимани решения за големи учения догодина".

Матис посочи, че Държавният департамент активно работи с Русия, за да не се допусне възможно използване на химическо оръжие в сирийския град Идлиб, а преговорите продължават, предаде ТАСС.

САЩ ще пристъпят към извеждане на войските си от Сирия, след като терористичната групировка "Ислямска държава" бъде разгромена, а женевският процес за мирно уреждане на сирийската криза набере скорост, каза още Матис, цитиран от ТАСС.
Американският министър каза, че Вашингтон постоянно преосмисля подкрепата, давана на водената от Саудитска Арабия коалиция, която се сражава в Йемен, но не спомена за възможно намаляване на помощта.

"Поведението ни там е да се опитваме да държим човешката цена на случайно убитите цивилни до абсолютен минимум. Това е наша цел, когато се ангажираме с коалицията", изтъкна Матис.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ