Windows Defender блокира uTorrent

Предполага се, че целта на антивирусните разработчици е да ограничат свалянето на нелегално съдържание от мрежата

iconomist
iconomist / 18 April 2018 13:52 >
Windows Defender блокира uTorrent
Много потребители дори не подозират, че Windows има собствен антивирус за защита от злонамерени активности. Това е Windows Defender, който е вграден в операционната система и винаги е активен, ако на компютъра не е инсталиран друг антивирус, пише technews.bg.

Оказва се, че Windows Defender може да блокира не само опасните за потребителите вируси и програми, но също така и услуги като популярния торент клиент uTorrent, който се ползва от милиони потребители по целия свят.

Според отзиви от потребители, на които се позовава gagadget.com, вграденият антивирус на Windows не дава достъп на потребителите до uTorrent и поставя приложението в карантина, тълкувайки го като вредоносно.

И други антивирусни програми – като Eset, Sophos и TrendMicro – също са започнали да блокират uTorrent. Все още не е ясно каква е причината за това, но се предполага, че целта на антивирусните разработчици е да ограничат свалянето на нелегално съдържание от мрежата.

Потребителите, разбира се, могат да деблокират достъпа до торент тракера, като се възползват от настройките на антивируса и добавят uTorrent в списъка с доверени програми.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ