Канадският премиер накара Елизабет II да се почувства остаряла

iconomist
iconomist / 28 November 2015 02:47 >
Канадският премиер накара Елизабет II да се почувства остаряла

Канадският премиер Джъстин Трюдо накара британската кралица Елизабет Втора да се почувства остаряла. Това на шега каза самата тя снощи в приветствената си реч на срещата на високо равнище на Общността на нациите, която започна в малтийската столица Валета, предаде ТАСС.

Трюдо, който е на 43 години, напомни на присъстващите по време на банкета в непринудена атмосфера, че е най-младият премиер на срещата на високо равнище. След това той се обърна към Елизабет Втора, припомняйки й, че тя много често е посещавала Канада, включително и Отава, където през 1982 година е подписала Конституционния акт от 1982 година - част от конституцията на Канада. Тогава сегашният канадски премиер е бил на 9 години, а кралицата - на 55. След това Трюдо подчерта в речта си, че британската кралица "познава Канада далеч по-добре, отколкото много канадци".

Канадският премиер Джъстин Трюдо / БТА

Главата на Общността на нациите на свой ред се обърна към участниците в срещата на високо равнище. "Благодаря на премиера на Канада, че ме накара да се почувствам толкова стара", каза с усмивка Елизабет Втора.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун поздрави Елизабет Втора за това, че е поставила национален рекорд по продължителност начело на Обединеното кралство. Предишният рекорд от 23 226 дни, 16 часа и 23 минути бе на кралица Виктория, при чието управление - от 1837 до 1901 година - британската империя постига най-голямото си могъщество. На 9 септември Елизабет Втора подобри рекорда на кралица Виктория.

На 21 април 2016 година Елизабет Втора отбелязва 90-годишния си юбилей, припомня ТАСС.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ