Барние предупреди: Няма време!

iconomist
iconomist / 11 February 2019 20:22 >
Барние предупреди: Няма време!
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Главният преговарящ на ЕС по Брекзита Мишел Барние предупреди, че остава изключително малко време за уреждане на споразумението за напускането на Великобритания, преди то да се осъществи на 29 март, предаде Ройтерс.

"Оставащото време е изключително малко. Споразумението за напускане, което договорихме с правителството на Тереза Мей, остава най-добрият начин за осигуряване на напускане на Великобритания със сделка", каза Барние на пресконференция в Люксембург.

Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел подчерта, че отговорността за намиране на решение за Брекзита е на Лондон.

"Никога не сме агитирали за Брекзит, никога не сме настоявали за Брекзит. Отговорността тръгна от Лондон и си остава в Лондон", каза Бетел.

Барние намекна, че би било добре британският премиер Тереза Мей да вземе предвид предложението на опозиционната Лейбъристка партия за постоянен митнически съюз с ЕС за решаване на безизходицата по някои елементи от наближаващата раздяла между Брюксел и Лондон.

"Някой трябва да отстъпи", заяви Барние.

Пред журналисти след края на срещата с Барние, той също така нарече Обединеното кралство "разединено кралство", в което на политиците им липсват идеи и кураж, предаде Асошиейтед прес.
Exit