Боил Банов: Няма опростени пари

Записът, който Елена Йончева разпространи вероятно е монтаж

iconomist
iconomist / 30 January 2019 14:01 >
Боил Банов: Няма опростени пари
Източник: БТА
Няма опростени пари, категоричен беше министърът на културата Боил Банов по повод аудиозаписа, разпространен по-рано от БСП. Депутатът от БСП Елена Йончева твърди, че в него се чува именно гласът на Банов по времето, когато е бил заместник-министър. Тя изтъкна, че става въпрос за схема, с която Банов предлага и разпорежда процедурни хватки, с които да не се търсят неустойки от изпълнителя на ремонта на Ларгото в размер на 700 000 лв., предде bTV.

Банов обаче отговори, че има заведен иск от Министерството на културата към фирмата изпълнител на ремонта- "Антична Сердика" на Ларгото за забавяне и неизпълнени дейности за 753 000 лв. и в момента текат съдебни дела, уточни БНР.

Той представи пред медиите искова молба, изпратена до Софийския градски съд през януари 2017 г. В документа се изискват точно тези 753 000 лв., за които говори Йончева, твърди Банов.

"От 4 години съм рекетиран с някакви записи. Лицето се казва Ангел Ангелов и беше директор на дирекция „Европейски програми и проекти” в Министерството на културата. Вежди Рашидов го уволни за поредица гафове и несправяне с работата”, подчерта Банов.„Аз не се поддавам на рекет”, категоричен беше министърът. По думите му разпространеният запис от БСП вероятно е монтаж.

Главният прокурор се самосезира след записа, пуснат от БСП.

"Хиляди оперативки правихме, вероятно и съм псувал, вдигал съм тон, защитавал съм държавния интерес по всякакви начини. Вероятно ако ми се извадят думи, може да се скалъпят още 56 записа”, подчерта Банов.

"Точно след като направихме вчера нещо наистина, с което се гордеем – с подносите и картината на Батенберг, много е хубава тази помия днес. Помия на посредствеността", подчерта културният министър.

Банов ще се консултира с адвокати и каза, че ще съди всеки, когото може "по трасето".

Той нарече случващото се 'инсинуация" и "опит за гавра".

В същото време парламентарната група на ГЕРБ стои твърдо зад министъра. Отказваме да вярваме на фалшивите новини на Елена Йончева, доверяваме се на институциите, посочи Тома Биков.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ