Тръмп потвърди заплахата си за извънредно положение

Причина за това е въпросът за граничната сигурност

iconomist
iconomist / 07 January 2019 12:42 >
Тръмп потвърди заплахата си за извънредно положение
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп отново повтори заплахата си да обяви извънредно положение в страната заради въпроса за граничната сигурност. Тръмп повтори заплахата си в момент, в който продължават преговорите за прекратяване на частичната парализа на дейността на федералните служби, предаде ДПА.

Тръмп вече отправи подобна заплаха в петък. Той каза днес, че може да реши въвеждане на национално извънредно положение в зависимост от онова, което ще се случи в идните няколко дни, навеждайки на мисълта, че преговорите, започнали в събота, може да продължат до средата на идната седмица.

"Разглеждаме въпроса за национално извънредно положение, защото имаме извънредна национална ситуация", каза Тръмп, след като се върна в Белия дом от президентската резиденция в Кемп Дейвид.

Тръмп продължава да настоява Конгресът да предвиди в бюджета 5,6 милиарда долара финансиране за стена по границата с Мексико с цел засилване на сигурността и контрола върху нелегалната имиграция, трафика на хора и на наркотици.

В петък Тръмп номинира вицепрезидента Майк Пенс да ръководи президентския екип в преговорите с екипа на Конгреса за намиране на изход от частичната парализа на федералните служби.

"Тръмп е ангажиран с въпроса за гарантиране на сигурността по границата, построяването на стената и с това да се поднови работата на нашето правителство", написа днес в Туитър Майк Пенс.
Exit