Начало на ски сезона на Витоша

Лалето отваря днес в 18:30 ч. за всички желаещи скиори

iconomist
iconomist / 21 December 2018 10:35 >
Начало на ски сезона на Витоша
Днес се открива новият зимен ски сезон на Витоша. В 18:30 ч. ще бъде официално открита писта "Витошко лале" с нощно каране, а от утре тя ще бъде в обичаен режим с работно време на лифта от 8:30 ч. до 16:30 ч. и на пистата от 9:00 ч. до 16 ч. и от 18:30 до 22ч.

Цената на картата остава непроменена – 35 лв. ще бъде целодневната карта за възрасни и 26 лв. полудневната. Сумата е същата и за нощното каране.

"Въвеждаме нова цена от 1 лв. за деца до 12 години. Надявам се, че с добре обработена писта, всички посетители на планината ще изпитат приятни емоции на Витоша. Всички лифтове са изправни, но за момента ще работят само "Витошко лале" 1 и въжената линия, защото няма достатъчно сняг за останалите съоръжения”, каза Радослав Пеев, представител на фирмата концесионер.

Нови 10 екоавтобуса тръгват от днес от София към хижа "Алеко" и "Златните мостове". От Столична община заявиха, че пътят към планината е изчистен и обработен.

"Тази година положихме много усилия, от страната на пътя "Княжево" – "Златни мостове" бяха проведени редица мероприятия, пътищата са рехабилитирани. Успяхме да възстановим пътя до хижа "Момина скала" и хижа "Кумата". В зоната на планина Витоша основните пътища са в готовност.
Exit