Covid-19: повече излекувани, отколкото нови заразени

Четирима са починали през последното денонощие

iconomist
iconomist / 02 June 2020 08:41 >
Covid-19: повече излекувани, отколкото нови заразени
Източник: БТА
Доц. Ангел Кунчев.
Броят на излекуваните отново превиши този на новозаразените с Covid-19, показват данните на Националния оперативен щаб. През последните 24 часа за коронавирусна инфекция са изследвани 1220 проби, 19 от които са дали положителен резултат. В същото време излекуваните за денонощието са 33-ма.

Към момента в България са регистрирани 2538 случаи на новия коронавирус, от които 1271 са активни. Излекувани са вече 1123 лица.

Потвърдените за изминалото денонощие случаи, са разпределени по области, както следва: Пазарджик - 3; Сливен – 3; София – 2; Шумен – 2; Ямбол - 9.

Лицата-медицински служители, при които е потвърден COVID-19, са 259. Установен е нов случай на медицинска сестра в Сливен.

144 са починалите лица, при които е констатиран новият коронавирус. През последното денонощие са починали 4-ма души. В Пета МБАЛ-София е починал мъж на 78 г. Няма данни пациентът да е страдал от придружаващи заболявания. В Сливен е починал мъж на 78 г. с диабет и исхемична болест на сърцето. В УМБАЛ Стара Загора е починал 62-годишен мъж, който е имал аденом на простатата. Последният съобщен смъртен случай е на жена на 66 г. от Пазарджик, която е била на лечение в Пловдив и там е издъхнала. Пациентката е страдала от диабет.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ