Повече излекувани, отколкото заразени от коронавируса

Четирима починаха от Covid-19 за последното денонощие

iconomist
iconomist / 20 May 2020 08:42 >
Повече излекувани, отколкото заразени от коронавируса
Източник: БТА
Доц. Димо Димов
Броят на излекуваните от Covid-19 изпревари този на заразените, показва статистиката на Националния оперативен щаб. През последното денонощие за новия коронавирус са изследвани 1432 проби, от които 33 са дали положителен резултат, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. С това потвърдените в България случаи на COVID-19 стават 2292. Излекуваните лица, при които е била констатирана коронавирусна инфекция, са 684 - увеличение с 38 за денонощие.

Случаите, регистрирани през последните 24 часа, са разпределени по области, както следва: Благоевград - 3; Видин - 3; Враца – 2; Пазарджик - 3; Плевен – 4; Сливен – 3; София – 12; Ямбол - 3.

Настанените в лечебни заведения пациенти, при които е доказан новият коронавирус, са 285. От тях 33-ма се намират в интензивни отделения и клиники.
При общо 246 лица-медицински персонал е потвърден COVID-19. Два нови случая са установени в област Враца и в област Плевен.

116 са починалите лица, при които е констатиран новият коронавирус. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал мъж на 71 г. от дома за стари хора в с. Гара Орешец. Пациентът е страдал от хронична сърдечна и хронична бъбречна недостатъчност. В столичната болница „Света Анна“ е починала 92-годишна жена от дома за стари хора в гр. Кула, която е страдала от артериална хипертония и стеатоза на черен дроб. В МБАЛ-Търговище е починал мъж на 53 г. Към момента няма данни пациентът да е имал придружаващи заболявания. Четвъртият съобщен смъртен случай е на 36-годишен мъж, починал в МБАЛ-Ямбол. Той е имал декомпенсиран диабет.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ