Йордан Цонев оглави комисията за контрол на разходите за борба с COVID-19

Изборът на представител на ДПС стана възможен заради подкрепата на ГЕРБ

iconomist
iconomist / 14 May 2020 11:45 >
Йордан Цонев оглави комисията за контрол на разходите за борба с COVID-19
Източник: БТА
По предложение на БСП Народното събрание създаде анкетна комисия, която да изисква и публикува информация за средствата, изразходвани от държавата за борба с коронавируса у нас. „Социалистите“ обаче не успяха да излъчат представител, който да я оглави, защото не получиха подкрепа от нито една друга парламентарна група. Те бяха предложили Румен Гечев, за когото гласуваха само колегите му от БСП.

В крайна сметка за председател на анкетната комисия бе избран Йордан Цонев от ДПС, защото бе подкрепен от ГЕРБ.

Членове на комисията ще бъдат Евгения Ангелова и Мария Илиева (ГЕРБ), Румен Гечев и Явор Божанков (БСП), Адлен Шефкет (ДПС), Борис Ячев и Калин Поповски ("Обединени патриоти"), Пламен Христов и Дора Христова ("Воля").

Крум Зарков от БСП напомни, че е европейска практика реалната и голяма опозиция да оглавява такива комисии, но от ГЕРБ, „Воля“ и „Обединени патриоти“  заявиха, че „червените“ щели да ползват комисията за политически цели. ДПС не правиха изказвания по време на дебатите.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ