Сицилия привлича туристи като плаща нощувки и 50% от авиобилетите

Местното правителство на автономния регион ще осигури и безплатен достъп на летовниците за посещение на музеи и археологически обекти

Драгомир Николов
Драгомир Николов / 26 April 2020 11:30 >
Сицилия привлича туристи като плаща нощувки и 50% от авиобилетите
Източник: Shutterstock
Регионалното правителство на Сицилия ще плаща билетите на туристи за посещения на музеи, исторически и археологически места на острова.
Сицилия ще плаща 50% от самолетния билет на всеки турист в опит да върне туристите на острова след отпадането на изолацията, предизвикана от пандемията. Регионалното правителство взе още решение да плаща eдна на всеки 3 хотелски нощувки за всяка туристическа ваканция и всички туристически билети за посещение на музеи, исторически и археологически забележителности. 

За прилагането на тези стимули е гласуван бюджет от 50 млн. евро. Пандемията от COVID-19 "открадна" от туристическата индустрия на острова 1,2 млрд. евро през март и април. Ваучерите за прилагане на схемата ще бъдат достъпни на туристическия сайт на Сицилия, разказва "The Times".

13% от БВП на Италия идва от туризма и страната вече подготвя механизми, чрез които да рестартира сектора след 4 май, когато изолацията ще бъде свалена. От думите на премиера Джузепе Конте обаче стана ясно, че карантината ще се сваля постепенно.

“Бих желал, да мога да кажа - нека отворим всичко! Веднага! Да започнем още от утре сутринта….Но такова решение ще е безотговорно. Това може да докара отново кривата на заразяване на нарасне многократно и да обезцени усилията ни до момента”, каза Конте.

Успоредно с това обаче туристическите бордове в Италия вече се готвят за летен сезон 2020 и активно работят по модели, осигуряващи социална дистанция на плажовете. 

Като цяло, в следствие на пандемията, се очаква туристическият бранш в Европа да свие приходите със 70%. Очаква се това да е най-тежко засегнатата индустрия от вируса.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ