Случаите на коронавирус надхвърлиха 400

Расте броят и на излекуваните - вече са 20

iconomist
iconomist / 01 April 2020 08:20 >
Случаите на коронавирус надхвърлиха 400
Източник: БТА
Потвърдените случаи на коронавирус в България са 412, каза на брифинг началникът на Военонмедицинска академия и на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

ЗЗ са положителните проби за изминалото денонощие, 23 са хоспитализирани.

"Новата област е Русе, където е приет мъж, прибрал се от Австрия, работил там в ски-курорт. В София са общо 21 за деня. Нов хоспитализирани са двама в "Св. Анна". В Александровска болница са 19 души до 16 часа. В "Софиямед" – един, в "Пирогов" – трима, в МВР-болница – един и шестима амбулаторни. В Бургас са двама – мъже на 55 и 61 г., завърнали се от чужбина, единият е приет в болница. В Пловдив – двама – мъж на 65 г. в "Св. Георги" и жена 76 г. в "Каспела".

Там от предишния ден има един военнослужещ, който е интубиран в тежко състояние. Добрич – двама – баща и дъщеря на 50 и 26 г., приети са в болница. В Стара Загора – мъж на 61 г., приет в болница, в Хасково – 55-годишен в болница, в Сливен – 51-годишен в болница, Кърджали – 26-годишен, който е подаден от РЗИ амбулаторен, в Перник – един до 16 часа – мъж на 60 г., който е на домашно лечение.

Излекуваните са общо 20 с две отрицателни проби. Трима нови има за денонощието – мъже от Варна на 43, 38 и 32-годишна възраст“, каза ген. Мутафчийски.

Излекуваните са 14 мъже и 6 жени. Най-младият е 27-годишен, най-възрастният – 80-годишен мъж.

Общият брой на хоспитализираните към момента е 146 души, от които 14 са в интензивно отделение от София и Пловдив. "Проучваме и един пациент в Кюстендил, който също е интубиран", допълни Венцислав Мутафчийски.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ