Случаите на коронавирус у нас станаха 220

От Националния щаб обявиха тревожни тенденции

iconomist
iconomist / 25 March 2020 08:12 >
Случаите на коронавирус у нас станаха 220
Източник: БТА
От вчера у нас са регистрирани два нови случая на коронавирус - в Пловдив - мъж на 35 г. и жена на 60 г. Така общият брой на заразените достига 220 души, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния щаб за борба с Covid-19 ген. Венцислав Мутафчийски.

Официалният брой на болните у нас все още е 214, въпреки че вчера се заговори за нови излекувани, сред които и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. За него бе уточнено, че се чака втората му проба.

Тревожните тенденции са в световен план. Броят на заразените скочи за поредно денонощие, макар и да е малко по-малък от предишния, а се оказа, е вирусът показва голяма устойчивост след като е регистриран на място, което от 17 дни е извън карантина.

По-големи дарения са направени от Българската банка за развитие, която е дарила 492 хил. лв за подпомагане на болниците в Плевен, Лом, Видин, Враца, Ловеч и Русе. Повечето места вече са с распиратори и тестове, дарени са също и апарати за вентилация и др.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ