Сърбия също се активизира по темата "Volkswagen"

Александър Вучич предлага повече и твърди, че нито една страна не може да предложи подобни субсидии

iconomist
iconomist / 23 October 2019 15:31 >
Сърбия също се активизира по темата "Volkswagen"
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Отлагането на строителството на завод на "Фолксваген" в Турция пробуди много надежди, пише днес в. "Данас". Българите дават на германците 260 милиона, а сръбският президент Александър Вучич предлага повече и твърди, че нито една страна не може да предложи субсидии като Сърбия, отбелязва вестникът без да уточнява в каква валута е въпросната сума.

Турският президент Ердоган е предложил да купи от Фолксваген 100 000 автомобила, пише "Данас", като посочва, че Турция все още е фаворит, но според експерти от другите кандидатки за Фолксваген, страните членки на ЕС имат предимство пред Сърбия.

Германските инвестиции променят образа на Сърбия, пише в. "Политика". При вчерашното посещение на германския министър на икономиката и енергетиката Петер Алтмайер бяха подписани две важни за Сърбия споразумения, които й носят инвестиции от около 300 милиона евро, съобщи президентът Вучич на пресконференция след срещата с Алтмайер. Вестникът цитира думите на германския министър, че Сърбия в момента е далеч по-уважавана страна благодарение на реформаторските усилия на президента и правителството.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ