Microsoft изпреваари Amazon по пазарна капитализация

След публикуване на финансовия отчет на Amazon за последното тримесечие, акциите на компанията поевтиняха със 7%

iconomist
iconomist / 30 October 2018 12:34 >
Microsoft изпреваари Amazon по пазарна капитализация
Само два месеца след като превиши границата от 1 трилион долара, онлайн търговецът Amazon отстъпи на Microsoft второто място в класацията на най-скъпите публични компании, оглавявана от Apple.

След публикуване на финансовия отчет на Amazon за последното тримесечие, акциите на компанията поевтиняха със 7%, в резултат на което пазарната й капитализация намаля с 65 млрд. долара – до 805 млрд. долара, което й костваше второто място.

Акциите на Microsoft също поевтиняха след последния финансов отчет на компанията, но само с 1,1%. В крайна сметка Microsoft, с пазарна капитализация от 823 млрд. долара, измести Amazon от второто място в рейтинга на най-скъпите публични компании.

Но амбициите и на двете компании не се променят – те претендират за лидерската позиция на Apple. В началото на ноември се очаква тримесечният отчет на ИТ гиганта от Купертино, който ще очертае краткосрочната тенденция – Apple или ще се откъсне още повече от преследвачите, или дистанцията между тях ще се съкрати, в зависимост от оценките на анализаторите.
Exit