Полфрийман напусна Центъра за настаняване на мигранти (видео)

Австралиецът е свободен, но без право да напуска страната

iconomist
iconomist / 15 October 2019 21:28 >
Австралиецът Джок Полфрийман напусна днес малко след 19 часа Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци. Полфрийман ще бъде настанен на адрес и ще се явява ежеседмично в районното управление, докато не отпадне забраната да напуска страната.

Той заяви, че отива при приятели и настоя, че няма намерение да напуска страната, докато съдът не се произнесе окончателно за предсрочното му освобождаване. Каза, че не знае дали би останал да живее продължително в България, ако условното му освобождаване бъде потвърдено, но призна, че такива са били плановете му преди политическите и обществени настроения, провокирани от решението на Софийския апелативен съд отпреди 26 дни.

Посочи още, че е готов да изплати обезщетението на семейството на убития Андрей Монов, но смята, че все още не е готов да се срещне с неговите родители. Разказа, че преди време неговите родители потърсили контакт със семейството на Монов, но до среща не се е стигнало. Полфрийман отказа повече коментари и обеща, след като преосмисли случилото се, отново да се види с журналисти.

Миналия месец той бе освободен шест години и половина преди края на 20-годишната си присъда за убийството на Андрей Монов. По-рано днес неговият адвокат Калин Ангелов заяви, че МВР няма намерение да го освобождава.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ