Jaguar Land Rover затваря заводите си във Великобритания за седмица след Брекзит

Компанията иска да се подготви за всякакви непредвидени сривове, свързани с развода с ЕС

iconomist
iconomist / 27 September 2019 12:07 >
Jaguar Land Rover затваря заводите си във Великобритания за седмица след Брекзит
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Автомобилостроителната компания Jaguar Land Rover ще затвори заводите си в Обединеното кралство за една седмица в началото на ноември, за да се подготви за всякакви непредвидени сривове, свързани с Брекзит на 31-ви октомври, заяви в четвъртък изпълнителният директор Ралф Спет.

Шефът на най-големият британски автомобилен производител коментира: "Не можем да мислим за това, просто трябва да го направим". Той добави, че JLR има ангажименти към доставчиците и че всички части, необходими за производството, трябва навреме да бъдат на разположение на фабриките на компанията.

Агенция Ройтерс припомня, че и други водещи автопроизводители като BMW и Toyota обявиха планове за временно спиране на работа, за да смекчат евентуални прекъсвания в доставките при Брекзит без сделка.

На този етап продължават разговорите между британското правителство с преговарящите от страна на Европейския съюз по отношение на постигне на евентуална Брекзит сделка.

По-рано днес обаче Ги Верхофстат заяви, че Великобритания тепърва ще трябва да предостави на ЕС приемливо предложение, заместващо граничния ирландски предпазен механизьм, докато британският зам.-министър по Брекзит Джеймс Дъдридж посочи, че Брекзит без сделка сякаш изглежда по-вероятен.

Премиерът Борис Джонсън пък посочи пред депутати от неговата Консервативна партия, че е убеден, че може да сключи Брекзит сделка, но ако не успее да го направи, тогава Обединеното кралство просто ще напусне Европейския съюз на 31-ви октомври.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ