Тръмп: ОПЕК, не свивайте производството!

Днес във Виена ще има заседание на ОПЕК +

iconomist
iconomist / 06 December 2018 10:28 >
Тръмп: ОПЕК, не свивайте производството!
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова  ОПЕК да не намалява производството си, предаде снощи Франс прес, цитирана от Investor.bg.

Надявам се, че ОПЕК ще запази производството си на сегашното равнище и няма да го намали. Светът не иска да вижда и няма нужда от по-високи цени на петрола", написа в Twitter Тръмп в навечерието на срещата на петролния картел във Виена, където ще се решава какъв да бъде обемът на добива му.
Саудитска Арабия се опитва да убеди Русия за значително свиване на петролния добив в ОПЕК догодина в опит да спре поевтиняването на черното злато и да попречи на пазара отново да се създаде свръхпредлагане.

Руският министър на петрола Александър Новак се очаква да се срещне по-късно днес със саудитския си колега Халид ал Фалих, чиято страна председателства ОПЕК.

Министрите от ОПЕК ще заседават днес във Виена, след което на 7 декември ще се срещнат с партньорите си по споразумението ОПЕК+, сред които е Русия.

Саудитска Арабия намекна, че иска общо свиване на петролния добив с поне 1,3 млн. барела дневно или 1,3 на сто от световното производство.
Exit