СГС остава без председател

Провали се и вторият опит да бъде избран такъв

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет направи втори неуспешен опит да избере председател на Софийския градски съд, след като първият се провали заради заболяване на един от двамата кандидати.

На заседанието 7 от съдебните кадровици гласуваха и срещу двамата кандидати Евгени Георгиев и Светлин Михайлов. Останалите седем гласа се разпределиха в съотношение 5 на 2 за Георгиев и Михайлов и така нито един от тях не събера необходимите 8 гласа.

След изслушването, през което първо мина Евгени Георгиев, а след това и Светлин Михайлов, се редуваха въпроси за състоянието на СГС и проблемите в него с въпроси, свързани с интегритета на двамата неуспели кандидати, формулирани далеч преди днешното гласуване в електронни и печатни медии.

За бившия председател на СГС Светлин Михайлов те бяха, свързани с декларирания от него милион в имоти и банкови сметки, по отношение, които той обясни, че всичко било законно, а имотността му не била функция на позицията му преди 10 години в СГС. За Евгени Георгиев доминиращите въпроси бяха, свързани със специализациите му основно в САЩ и загубени акции във фалиралата КТБ.

След проваленото гласуване, съдийската колегия на ВСС трябва да открие нова процедура. Светлин Михайлов заяви, че няма да участва, а Евгени Георгиев – че е рано да каже.

Коментари