Русия поиска от ООН да се коригират санкциите срещу Северна Корея

Отложи се срещата на Майк Помпейо и севернокорейски представители

iconomist
iconomist / 08 November 2018 11:58 >
Русия поиска от ООН да се коригират санкциите срещу Северна Корея
Русия поиска Съветът за сигурност на ООН да обсъди на закрито заседание днес санкциите срещу Северна Корея, заявиха дипломати, цитирани от Ройтерс и БТА.

Китай, Русия и КНДР смятат, че е необходимо в подходящ момент да бъдат внесени корекции в санкциите на ООН срещу Северна Корея, посочи миналия месец китайското министерство на външните работи.

Русия отправи това свое искане вчера, докато също вчера САЩ заявиха, че планирана за днес среща между американския държавен секретар Майк Помпейо и севернокорейски представители се отлага, отбелязва Ройтерс.

Преговорите за премахване на ядреното оръжие от Корейския полуостров са влезли в задънена улица, защото и двете страни не желаят да правят отстъпки, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен, като се позова на добре осведомени източници, цитиран от ТАСС.

Според източниците севернокорейските власти са ядосани, че САЩ не искат дори частично да отслабят санкциите срещу Пхенян, за да бъде стимулиран преговорният процес. Вашингтон от своя страна очаква от КНДР по-сериозни стъпки за премахване на ядреното оръжие, отколкото демонстрираните досега.
Exit