Прокуратурата: Няма основание за намеса в концесионната процедура за летище София

Решението е прието от правителството, аргументират се магистратите

iconomist
iconomist / 08 November 2018 08:52 >
Прокуратурата: Няма основание за намеса в концесионната процедура за летище София
Върховната административна прокуратура не намира основание за намеса по реда на надзора за законност във връзка с откритата процедура за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на Обект "Гражданско летище за обществено ползване - София", информираха от прокуратурата, цитирани от БНР.

На 10 октомври БСП внесе сигнал до държавното обвинение с искане за проверка и отмяна на решението на Министерски съвет за започване на процедура за отдаване на летище София на концесия.

Прокуратурата уточнява още, че според Закона за концесиите не подлежат на обжалване решенията по този закон, приети от Министерски съвет.

Решенията по Закона за концесиите на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията могат да се оспорват пред КЗК в 10-дневен срок, а това не е направено и този срок е изтекъл за съответните две решения от 5 юли и от 6 октомври, уточвяват още оттам.

Магистратите допълват, че по последното решение на министъра преписките, изискани от министерството са пристигнали на 19 октомври във ВАП, три дни след изтичането на законовия десетдневен срок.
Exit