Пречките пред икономиката на България са институционалната среда и липсата на квалифицирани кадри

България се нарежда след повечето източноевропейски държави по икономически растеж

iconomist
iconomist / 06 December 2018 16:22 >
Пречките пред икономиката на България са институционалната среда и липсата на квалифицирани кадри
Институционалната среда и липсата на достатъчно квалифицирана работна ръка пречат на ръста на инвестициите в България. Това е оценката на Керстин Йорна от Европейската комисия, представена по време на форум "Предприемачество и растеж".
Страната ви все още е с най-ниския брутен вътрешен продукт на глава от населението сред останалите страни членки, допълни Йорна и призова за по-усилена работа за преодоляване на тези проблем.

Представете си пейзаж на икономическото време в Европа. Ето ги българските кораби, ето го и хоризонтът на Никулден. България се нуждае всички мъже и жени да се качат на борда и да се впуснат в икономическото бъдеще, което може да донесе отличие в сближаване с останалите икономики в ЕС, приобщаващ растеж и устойчиви инвестици посочи тя.

В момента България се намира след десето място по икономически растеж в Европа и се нарежда след повечето централни и източноевропейски страни, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев на Български икономически форум "Предприемачество и растеж.

Според Велев предизвикателствата пред икономическото ни благосъстояние са свързани със стремежа ни към членство в еврозоната и по-бързото приемане в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.
Exit