Правителството отпуска 500 хил. лева за преодоляване на щетите от ураганния вятър във Враца

Ще се възстановяват къщи, училища и детски градини

Половин милион лева отпуска правителството за справяне с щетите след ураганния вятър, който нанесе сериозни материални щети във Враца. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след проведена среща в министерския съвет с кмета на Враца Калин Каменов, информира правителствената информационна служба. Средствата ще бъдат отпуснати в четвъртък, за да започнат да се отстраняват щетите в общинските сгради и да се ремонтират къщите на жителите на града.

С 500 000 хиляди лева държавата ще помогне за възстановяването на разрушени къщи,училища и детски градини след ураганния вятър във Враца. Ще бъдат ремонтирани и двете футболни игрища, които бяха унищожени от вятъра. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който е обсъдил с кмета на Враца Калин Каменов пораженията в града. Всички инфраструктурни съоръжения, които са засегнати от стихията ще бъдат поправени с помощта на държавата.

457 000 лв са оценени щетите поне до този момент ,съобщи кметът на Враца Калин Каменов. Най-сериозни са проблемите в квартал „Кулата“, където има къщи с напълно разрушени покриви, паднали електрически стълбове и дървета.

Като спекулации определи кметът на Враца протестите в болницата в неделя, демонстрацията се е провела заради твърденията, че кардиологията ще бъде затворена.

Министърът на здравеопазването е уверил властите, че болницата във Враца ще продължи да фукнкционира.

Коментари