Оградата на границата с Турция не издържа на пороен дъжд

Валери Симеонов призна за падналата ограда, имало жива охрана,

iconomist
iconomist / 06 December 2018 15:26 >
Оградата на границата с Турция не издържа на пороен дъжд
Отново е пропаднал участък от граничната ограда с Турция, съобщи депутатът от БСП Николай Цонков. Става дума за част от съоръжението в местността "Дълбоки дол" на 12 км от Малко Търново.

Цонков публикува снимките във Фейсбук и обяви, че утре ще разговаря с областния управител на Бургас за проблема. Той напомни, че вече тече проверка за изграждането и функционирането на оградата, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров,съобщи БНР.

В изявлението на господин Цацаров ясно и красноречиво се казва, че има съмнения за сериозни злоупотреби, нарушения и то на висши държавни служители, каза той.

Бившият вицепремиер Валери Симеонов потвърди, че снимките са истински. Пропадането се е случило в края на ноември и към момента в района има 24-часова жива охрана, каза още Симеонов.

Същия ден, можете да направите една справка, да видите какво е ставало в Одрин - наводнението в Одрин. Дъждът се изсипа точно в този участък, става въпрос за 70 литра на квадратен метър и това е предизвикало повличане на чакъл, дървета, отнасяне на пътища, имаме и снимки на това, и съответно отнасяне на тази част от оградата. За съжаление, така ще бъде и занапред, заяви той.
Exit